samedi 28 mars 2015

Brownies, met cacao bereid

Ingrediënten



100 g walnoten, gehakt

4 grote scharreleieren

300 g fijne kristalsuiker

140 g ongezouten boter, gesmolten

½ theelepel vanille-essence

140 g bloem

75 g cacaopoeder



Bereiden



Verwarm de oven voor op 170 ºC, gasoven stand 3. Leg de walnoten in een hittebestendige schaal en rooster ze ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de licht geroosterde noten uit de oven, maar zet de oven niet uit.

(Ik rooster ze meestal niet,maar dit staat in het originele recept)



Breek intussen de eieren boven een mengkom. Meng met een elektrische handmixer tot een schuimige massa en voeg dan al roerend de suiker toe. Meng nog een minuut met de mixer en voeg dan al roerend gestaag de gesmolten boter toe. Roer nog een minuut en klop er dan de vanille door.



Zeef de bloem en de cacao boven de mengkom en roer met een houten lepel het mengsel goed door. Voeg, als alles goed vermengd is, de noten toe. Schep het beslag in de ingevette en met bakpapier beklede vorm en strijk de bovenkant glad.



Bak ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. De brownies zijn klaar wanneer een houten prikker die je halverwege de rand en het midden van de bakvorm steekt er nagenoeg schoon weer uitkomt. Neem het blik uit de oven.



Laat volledig afkoelen, haal de brownies uit de bakvorm en verdeel in 16 stukken. Bewaar de brownies in een luchtdichte doos.

(huh bewaren...opeten moet je ze!)



Opmerking

-Sommige brownieliefhebbers zijn van mening dat je alleen cacao mag gebruiken en geen gesmolten pure chocolade, omdat de cacao voor een intensere en echtere chocoladesmaak zorgt.Koop goede cacaopoeder.

-Zelf gebruik ik geen vanille essence zoals in het recept, maar ik gebruik zelfgemaakte vanillesuiker. Gewoon in een voorraadpot suiker twee vanillestokje doen...deze suiker gebruik ik in bakrecepten.

-Als je glutenvrij of rijstmeel gebruikt zijn de brownies glutenvrij.

-Ook te maken zonder walnoten, of met hazelnoten, of met rozijnen...verzin het maar.





Brownies, met cacao bereid

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire