mardi 31 mars 2015

Preppen. Een staats-aangelegenheid?

In het Westen geldt voor preppers: "Ieder voor zich en God voor ons allen" , maar preppen is in landen als Rusland en ook China een staatsaangelegenheid. Atoomschuilkelders zijn in het Westen voor de Elite maar in Rusland voor de burger. Alleen al in Moskou waren er eind 2012 al ongeveer 5000 grote bunkers voorzien van vooraden, lucht- en waterzuiverings-installaties en goede sanitaire voorzieningen. In het zuiden van de Ural (Jamatau, kwartsgesteente) bevindt zich een ondergronds complex dat ca. 60.000 mensen kan accomoderen tot op een diepte van 1 km met een oppervlak van enige miljoenen vierkante meter. Er lopen aparte spoorlijnen en autowegen naar toe. Het complex is bestand tegen Kernwapens, Chemische wapens en Biologische wapens. Grote bevolkings-centra in Rusland zijn bovendien omringd, zeg maar verzadigd, met lanceerinrichtingen (de S-500) tegen inkomende kernwapens. Dat geldt ook voor grote Chinese bevolkingscentra (met de Russische S-400).

Russen en Chinezen hoeven niet te preppen zoals wij dat doen met onze BOB, BOL en onze survival messen. Het enige probleem is daar de organisatie en de logistiek om zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk onder de grond te krijgen als de boel falikant uit de hand loopt.

De vraag luidt in dit draadje: Waarom is collectief preppen in die landen een staatsaangelegenheid terwijl hier preppen een als een paranoïde afwijking wordt gezien van een groepje zonderlingen.



Russland errichtet gigantische unterirdische Bunkeranlagen

Michael Snyder | 31-03-2015 | KOPP Verlag

War Ihnen bekannt, dass die Russen im Ural einen gigantischen unterirdischen Bunkerkomplex errichtet haben, der schätzungsweise die Größe von mehr als 1000 Quadratkilometern besitzt und damit mit anderen Worten praktisch ebenso groß wie der Großraum Washington ist.





Preppen. Een staats-aangelegenheid?

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire