mercredi 26 août 2015

Atjar Ketimoen (SC.Vlaanderen variant)

Op veler verzoek.

Ingrediënten ;

-1 Komkommer
-1 Gesnipperde ui/ sjalot
-1 rode peper, fijngehakt
-200 ml natuur azijn + 4 eetlepels
-1 eetlepel donkere basterdsuiker
-1 teen geperste knoflook
-1 theelepel gemberpoeder (Djahe)
-1 theelepel korianderpoeder (Ketoembar)
-2 kruidnagelen
-4 eetlepels suiker (gewone)
-300 ml water
- zout

Snijd de komkommer door in de lengte en haal de zaadlijsten eruit met een lepel, snijd hem dan in stukjes en meng met rode peper en mespuntje zout in een kom.

Breng 4 eetlepels natuur azijn met de bastard suiker in een steelpan aan de kook en schenk dit over de komkommer en roer door.

Doe in de steelpan de rest van de natuur azijn, 300 ml water, knoflook, 1 theelepel zout, gember en koriander poeder, 2 kruidnageltjes en suiker, breng dit aan de kook.

Blijf roeren tot dat de suiker is opgelost.

Azijn mengsel over de komkommer schenken door roeren en af laten koelen.

Daarna in een glazen pot doen of iets anders wat je handig vindt, je kan het ook heet in glazen pot doen...dan is het langer houdbaar ;) (inmaken)

Het originele recept is met palmsuiker en je kan het ook met pepers die jij lekker vindt doen, ik noem madam jeannette, rawit en jalapeno varieer er op los zou ik zeggen :D

Selamat makan !


Atjar Ketimoen (SC.Vlaanderen variant)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire